Следвайте Гласове в ТелеграмАмериканският президент Джо Байдън говори за главния прокурор на

...
Следвайте Гласове в ТелеграмАмериканският президент Джо Байдън говори за главния прокурор на
Коментари Харесай

През 2016-а Джо Байдън отстрани главния прокурор на Украйна и опъна чадър над компанията, в която работи синът му

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Американският президент Джо Байдън приказва за главния прокурор на Украйна:

Спомням си, когато убеждавахме нашия екип и останалите, че би трябвало да осигурим гаранции за заема и аз отидох за дванайсети или тринайсети път до Киев и се очакваше да разглася, че има гаранция за още един заем от един милиард $. И имах заричане от Порошенко и от Яценюк, че ще подхващат дейности против държавния прокурор, а не бяха. Казаха, че ще излязат със известие на конференцията, а аз им споделих, няма да ви дадем милиарда. Те споделиха, Вие нямате власт, президентът има тази власт, Вие не сте президент. Аз им споделих, обадете му се. Казах им, няма да получите милиарда. Няма да го получите, аз си отпътувам след шест часа, погледнах си часовника, отпътувам след шест часа. Ако прокурорът не бъде уволнен, няма да получите парите. Този кучи наследник би трябвало да бъде уволнен и на негово място те би трябвало да сложат някой стабилен в това време.

Припомняме, че на 3 април 2016-а украинският президент Петро Порошенко подписа заповедта за отсраняване на основния прокурор Виктор Шокин. По-късно уволненият магистрат заяви в частен диалог с Руди Джулиани, че е получил разпореждане да изостави следствието на свързаната със сина на Байдън газова компания.

През 2016-а Джо Байдън беше вицепрезидент на Барак Обама. Американски източници, настояват, че тогава украинският основен прокурор Шокин е получи подкупи в размер на $7 млн., с цел да не се намеси в делата на украинския холдинг Burisma. Впоследствие този доста лаком прокурор е отстранен под натиска на Съединени американски щати, Европейски Съюз, МВФ и Световната банка, които желаеха да спасят притежателя на Burisma и някогашния министър председател Юлия Тимошенко на по-ниска цена.

Свързани публикации: Как Байдън смени основния прокурор на Украйна, с цел да не проверява компанията, която взе на работа сина му

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР